top of page
  • kaarnakustannus

Digitaalinen taide tarjoaa Quintanalle lähes rajattomat mahdollisuudet

Karoliina Tervonen


Kuvittajana ja taiteilijana työskentelevän Rodrigo Quintanan on vaikea kuvitella elämäänsä ilman taidetta. Hänelle taide merkitsee sekä itseilmaisua että elämänhalua ruokkivaa intohimoa. Palo taiteen tekemiseen syntyi jo lapsena ja ohjasi hänet opiskelemaan kuvataidetta ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui kuvittajaksi.


– Olen mieleltäni visuaalinen, ja joskus jotkin ajatukset tai tunteet näyttäytyvät kuvina, jotka minun on pakko saada toteuttaa.


Kuvasta ja tavoittelemastaan vivahteesta riippuen Quintana hyödyntää eri tapoja taiteensa tekemisessä. Perinteisistä medioista hän mainitsee suosikeikseen hiilen ja quassin. Vaikka Quintanalla ei ole varsinaista lempitapaa tehdä taidetta, hän toteaa päätyvänsä useimmiten tekemään digitaalista taidetta sen kustannustehokkuuden vuoksi. Eniten häntä digitaalisessa mediassa kuitenkin kiehtovat monipuolisuus ja tekniikan tarjoamat, lähes rajattomat mahdollisuudet.


– Digitaalinen taide tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa melkein mitä vain, työtilasta tai saatavilla olevista materiaaleista riippumatta.


Kuva: Rodrigo Quintana


Myös baskilaisuus on vahvasti läsnä Baskimaasta kotoisin olevan Quintanan taiteessa. Hän mainitsee esimerkkeinä teoksensa “Sorginak” ja “Akerrak adarrak okerrak ditu”, jotka ovat saaneet vaikutteita baskilaisesta kulttuurista, kansanperinteestä ja historiasta. Suomeen muutettuaan hän kertoo inspiroituneensa myös paikallisesta luonnosta.


”Olen mieleltäni visuaalinen, ja joskus jotkin ajatukset tai tunteet näyttäytyvät kuvina, jotka minun on pakko saada toteuttaa.”

Pelifirman graafikkona työskentelevän Quintanan työ on monipuolista: hän kertoo kehittävänsä sekä pelin hahmoja, taustaa, ympäristöä että pelin yleistä ulkonäköä. Quintana kuvailee etenkin pelin arkkitehtuuriin ja mittakaavoihin liittyvien töiden, kuten pelin taustalla näkyvien rakennusten ja huoneiden, tekemisen olevan haastavaa, mutta antoisaa. Iltaisin Quintana jatkaa työskentelyä oman, keväällä 2021 perustamansa yrityksen ja sen tilaustöiden parissa.


– Joskus työtunteja kertyy yhdelle päivälle ehkä vähän liikaakin, mutta nautin todella taiteen tekemisestä työkseni.


Quintana kertoo ottavansa aktiivisesti osaa myös eri taidealan tapahtumiin. Korona on luonnollisesti rajoittanut taidetapahtumien järjestämistä kuluneen vuoden aikana, mutta Quintana suunnittelee osallistuvansa jälleen sarjakuvamessuille, kun tilanne sen sallii.


– On erittäin palkitsevaa päästä myymään taidetta henkilökohtaisesti suoraan asiakkaalle sekä samalla tavata ja päästä tutustumaan muihin taiteilijoihin. Taideyhteisö ja muiden taiteilijoiden taide ovat minulle yhtä tärkeitä kuin taiteen luominen.Rodrigo Quintanan taiteeseen voi tutustua tarkemmin hänen kotisivuillaan http://www.canis-infernalis.com sekä Instagramissa @canisinfernalis.

Commentaires


bottom of page