top of page

Puunkuoren takana

Kaarna on pieni ja vihreä indiekustantamo ja Osuuskunta Kirjasimen alainen työryhmä. Kaarnalaiset tekevät työtä vapaaehtoistyönä rakkaudesta ja intohimosta kirjallisuuteen. Avautuvista harjoittelupaikoista sekä vapaaehtoisten tarpeesta ilmoitetaan erillisillä hakuilmoituksilla. 

DSC_6432.jpg

Karoliina Tervonen

Kustannuspäällikkö

Karoliina on kustannuspäällikkö ja kirjailija, joka nauttii kiireettömistä kesäilloista sekä koruttomasta hiljaisuudesta tunturin laella. Karoliina inspiroituu suomen kielen sanoista, luonnossa patikoimisesta ja taidenäyttelyissä varoen otetuista askeleista, jotka kaikuvat vallattomina takaisin. Karoliinan haaveena on oppia heittämään kärrynpyörä.

 

Karoliinan esikoisteos kaski (Kaarna Kustannus 2020) on ekokriittinen runokokoelma, jonka teemoja ovat lisääntyminen ja ilmastonmuutos. Lisäksi hänen runojaan on julkaistu muun muassa antologioissa, Lumooja-kirjallisuuslehdessä (3/2019) ja nokturno.fi-sivustolla.

Kuva: Suvi Enala

DSC_4460.jpg

Julia Heino

Myynti- ja markkinointipäällikkö

Kustannustoimittaja

Julia on kustannuspäällikkö, kieli- ja viestintäasiantuntija sekä myyjä, joka käyttää vapaa-aikansa tanssien ja laulaen nuotin vierestä. Hän saa suurta mielihyvää oikolukemisesta sekä -kin-liitepartikkeleista. Julia löytää inspiraatiota viherkasvien tökkimisestä, rankkasateessa seisomisesta ja värikkäistä post-it-lapuista.

Julian tekstejä on julkaistu muun muassa Luonnonystävän vuosikirjassa 2020 (Otava 2019) sekä Kielekkeen ja Jatkoajan verkkosivustoilla.​

Kuva: Suvi Enala

saara.jpg

Saara Ketola

Kustannustoimittaja

Saara on kustannustoimittaja ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän on opiskellut pääaineenaan suomen kieltä ja sen lisäksi viestintää ja opettajan pedagogiset opinnot. Vapaalla hän nauttii hyvästä ruoasta, liikunnasta, eläintenhoidosta, pysähtyy lukemisen äärellä ja haaveilee omasta maalaistalosta, matkoista ja moottoripyörästä.

 

Saara on työskennellyt kirjojen parissa muun muassa kustannustoimittajaharjoittelijana, kirjakaupassa ja antikvariaatissa sekä messuilla.  

Sannin kuva.jpg

Sanni Heino

Tapahtumat

Kustannustoimittaja

Sanni on kustannustoimittaja ja kirjakauppatyöläinen. Hän on opiskellut pääaineenaan yleistä kirjallisuustiedettä sekä sen ohella luovaa kirjoittamista, poliittista historiaa ja mediatutkimusta. Vapaa-ajallaan hän tutustuu taiteeseen, juoksee ja haaveilee kotinsa perinnekunnostamisesta.


Sannin omiin teksteihin on voinut törmätä esimerkiksi antologiassa Muutos (Kammio 2018), Galleria Barkerin näyttelyssä Olet tässä (2019) tai runoesiintymisten muodossa erilaisissa kulttuuritapahtumissa.

IMG_5601.jpeg

Sara Nyyssölä

Viestintä

Kustannustoimittaja

Sara on kustannustoimittaja ja viestijä, joka inspiroituu kauniista kielestä, hitaista aamuista ja kirkkaista väreistä. Sara opiskelee Turun yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, suomen kieltä ja mediatutkimusta. Vapaa-ajallaan Sara nauttii hyvästä livemusiikista, pubivisoista ja taianomaisista kirjoista. 

 

Sara on työskennellyt kirjojen parissa muun muassa kustannustoimittajaharjoittelijana ja freelanceoikolukijana. Kokemusta on kertynyt myös tiedottajana toimimisesta. 

Image by Deric

Jere Leppänen

Taittaja

Jere toimii taittajana ja työskentelee arkeologina. Teknologisen arjen vastapainona hän haaveilee vanhoista hyvistä ajoista, riukuaidoista ja aarnimetsistä. Hyvän taiton ainesosat ovat Jeren mielestä harmonia, tasapainoisuus ja taiton huomaamattomuus. Onpa haaveena myös joskus taittaa hänen itsensä kirjoittama kirja.

Jere on taittanut Kaarnan teosten lisäksi muun muassa teoksen Luonto (Kammio, 2020) sekä Varelia-lehteä (Vare) vuosina 2019–2020, jolloin hän on myös toiminut lehden päätoimittajana.

bottom of page