Puunkuoren takana

DSC_4460.jpg

Julia Heino

Kustannuspäällikkö

Julia on kustannuspäällikkö, kieli- ja viestintäasiantuntija sekä myyjä, joka käyttää vapaa-aikansa tanssien ja laulaen nuotin vierestä. Hän saa suurta mielihyvää oikolukemisesta sekä -kin-liitepartikkeleista. Julia löytää inspiraatiota viherkasvien tökkimisestä, rankkasateessa seisomisesta ja värikkäistä post-it-lapuista.

Julian tekstejä on julkaistu muun muassa Luonnonystävän vuosikirjassa 2020 (Otava 2019) sekä Kielekkeen ja Jatkoajan verkkosivustoilla.

DSC_4660.jpg

Karoliina Tervonen

Kustannustoimittaja

Karoliina on kustannustoimittaja ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, joka nauttii kiireettömistä kesäilloista sekä koruttomasta hiljaisuudesta tunturin laella. Karoliina inspiroituu suomen kielen sanoista, luonnossa patikoimisesta ja taidenäyttelyissä varoen otetuista askeleista, jotka kaikuvat vallattomina takaisin. Karoliinan haaveena on loihtia pihalleen rönsyilevä englantilainen puutarha ja oppia heittämään kärrynpyörä.

 

Karoliinan esikoisteos kaski (Kaarna Kustannus 2020) on ekokriittinen runokokoelma, jonka teemoja ovat lisääntyminen ja ilmastonmuutos. Lisäksi hänen runojaan on julkaistu muun muassa antologioissa, Lumooja-kirjallisuuslehdessä (3/2019) ja nokturno.fi-sivustolla.

Mira Orko

Kustannustoimittaja

Mira on kustannustoimittaja ja äänikirjojen tuottaja. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, joka on opiskellut suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta, tietokirjallisuutta ja draamakasvatusta. Mira on onnellisimmillaan merenrannalla. Mira innostuu nerokkaista kielikuvista ja siitä tunteesta, jonka hyvän kirjan lukeminen saa aikaan. Hänen harrastuksiinsa lukeutuu myös vakavahenkinen jäätelöiden arvostelu.

 

Lisäksi Mira on työskennellyt kirjojen parissa esimerkiksi kirjastossa ja äänikirjojen oikokuuntelijana ja hän ohjaa lasten taidekerhoa.

IMG_8149.JPG
saara.jpg

Saara Ketola

Kustannustoimittaja

Saara on kustannustoimittaja ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän on opiskellut pääaineenaan suomen kieltä ja sen lisäksi viestintää ja opettajan pedagogiset opinnot. Vapaalla hän nauttii hyvästä ruoasta, liikunnasta, eläintenhoidosta, pysähtyy lukemisen äärellä ja haaveilee omasta maalaistalosta, matkoista ja moottoripyörästä.

 

Saara on työskennellyt kirjojen parissa muun muassa kustannustoimittajaharjoittelijana, kirjakaupassa ja antikvariaatissa sekä messuilla.  

Forest

Jere Leppänen

Taittaja

Jere toimii taittajana ja työskentelee arkeologiana. Teknologisen arjen vastapainona hän haaveilee vanhoista hyvistä ajoista, riukuaidoista ja aarnimetsistä. Hyvän taiton ainesosat ovat Jeren mielestä harmonia, tasapainoisuus ja taiton huomaamattomuus. Onpa haaveena myös joskus taittaa hänen itsensä kirjoittama kirja.

Jere on taittanut Kaarnan teosten lisäksi teoksen Luonto (Kammio 2020) sekä Varelia-lehteä (Vare) vuosina 2019–2020, jolloin hän on myös toiminut lehden päätoimittajana.