top of page
Teokset

Kaarna antaa äänen lahjakkaille kirjoittajille julkaisemalla monimuotoista, lajirajoja haastavaa ja omaehtoista kaunokirjallisuutta.

Kaarnalaiset toivottavat inspiroivia hetkiä kirjallisuuden parissa!

Kaunokirjallisuus
Möttösankkuri
neliöitä metsiä kansi.PNG

Neliöitä || Metsiä

Helki Kallio

Neliöitä || Metsiä on kaksiosainen runoteos, jonka ensimmäinen osa katsoo sisään vieraisiin kaupunkeihin ja asuntoihin. Toinen osa käsittelee muuttuvia metsiä visuaalisen runouden ja aseemisen kirjoituksen keinoin. Teos tutkii tekstin ja kuvan suhdetta, käsin ja koneella tekemisen menetelmiä sekä visuaalisen runouden eri muotoja. Kaiken keskiössä on paikan ja tunnun menettäminen, konkreettisen ympäristön typistyminen numeroiksi talousajattelun viitekehyksessä.

Helki Kallion runoja, visuaalisia runoja, aforismeja ja kirjoituksia on julkaistu suomeksi ja englanniksi antologioissa, lehdissä, äänitteenä ja muina julkaisuina. Hän on esiintynyt monilla runolavoilla ja runobändien kanssa sekä ollut mukana runouden projekteissa. Hän on työskennellyt sanataiteilijana ja sanataiteen ohjaajana sekä vaikuttanut kirjallisen alan yhdistyksissä.

Helki Kallio: Neliöitä || Metsiä

39 sivua

149 x 152 mm

Kansi ja kuvitus: Helki Kallio

Taitto: Jere Leppänen

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526525044

(OVH) 25 €

+ postikulut

Möttösankkuri
Rai_kansi.png

Rai Vaahtera ja kadonneet jääpuikot

Sakari Oka, kuvitus Nina Inkiläinen

Aihkipetäjä, ikikuusi, koloinen haapa, ryteikön ryteikkö, sammaleen alla lepäävä hiisi.

Ajankohtainen ja valloittavan eloisa kuvakirja luonnon arvostuksesta lumoaa pienet ja isot lukijat.

Kuinka kertoa lapselle ilmastonmuutoksesta? Rai Vaahtera ja kadonneet jääpuikot lähestyy aikamme uurta aihetta pienten havaintojen kautta. Teos kuvaa herkästi ja tarkkanäköisesti ilmastonmuutoksen lapsessa aiheuttamaa ihmetystä. Maapallon säädöt ovat vinksallaan, valkovuokot kukkivat – helmikuussa.

Sakari Oka: Rai Vaahtera ja kadonneet jääpuikot

56 sivua

215 x 300 mm

Kansi ja kuvitus: Nina Inkiläinen

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen

ISBN: 9789526525013

85.22

(OVH) 25 €

+ postikulut

Möttösankkuri
Juuret-antologia_kansi.png

Juuret-antologia

Johanna Hartikainen, Miikka Heikkinen, Emilia Hulkko, Totti Häggblom, Sirpa Isolahti, Helki Kallio, Ilmari Kallio, Linnea Kuuluvainen, Eevi Luomanen, Paula Salmi, Eija Tammisto, Karoliina Tervonen, Indigo Wallin

Kaarna Kustannus: Juuret-antologia

92 sivua

148 x 210 mm

Kansi: Rodrigo Quintana

Taitto: Jere Leppänen

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526503356

80.2

Kaarnan ensimmäinen antologia kokoaa yhteen lahjakkaita kirjoittajia tulkitsemaan juuriin kätkeytyvää tematiikkaa lukuisista eri näkökulmista. Juuret kietoutuvat nilkkojen ympärille menneisyytenä, mutkittelevat kaupungin läpi kaikuina historiasta, mutta kertovat myös tarinaa nykyhetkeen kätkeytyvistä pienistä onnenoksista.

Juuret on moniääninen ja särmikäs kattaus proosaa ja lyriikkaa.

(OVH) 25 €

+ postikulut

Möttösankkuri
nst_etukansi.jpg

Navan seudulla tuntuva

Karoliina Tervonen

Kun kielitieteilijä tulee äidiksi, tarkistaa hän ensimmäiseksi uuden roolinsa määritelmän sanakirjasta. Navan seudulla tuntuva -runoelma onkin sukellus äitiyden eri merkityksiin, mielleyhtymiin ja historiaan sekä yhden naisen kasvutarina äidiksi.

Sanakirjan määritelmät ja runon puhujan kokemukset vanhemmuuteen kasvamisesta muodostavat polveilevan vuoropuhelun, joka pohtii äitiyttä kaikkine väreineen.

Karoliina Tervonen: Navan seudulla tuntuva

88 sivua

148 x 210 mm

Kansi ja kuvitus: Suvi Enala

Taitto: Suvi Enala

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526525006

82.2

(OVH) 25 €

+ postikulut

Möttösankkuri
Siivet Itämeren yllä etukansi 1.jpg

Siivet Itämeren yllä

Jenni Turunlahti

Siivet Itämeren yllä on Jenni Turunlahden kirjoittama ja Pinja Leppäsen kuvittama runollinen lintukirja, joka nostaa keskiöön uhanalaiset lintulajit ja lintukadon. Puheenvuoron saa niin kuukkeli, merimetso, strutsi kuin broilerikin. Lintujen tarkkanäköisen katseen kautta päästään myös ihmisyyden peruskysymysten äärelle.

Jenni Turunlahti (s. 1985) on turkulainen kirjoittaja ja sanataideohjaaja, joka on aiemmin työskennellyt erityisesti yhteisösanataiteen parissa. Siivet Itämeren yllä on Turunlahden esikoisrunokirja.

Jenni Turunlahti: Siivet Itämeren yllä

84 sivua

148 x 210 mm

Kansi ja kuvitus: Pinja Leppänen

Taitto: Jere Leppänen

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526503325

82.2

(OVH) 25 €

+ postikulut

Möttösankkuri
Vesiesiintymia_kansi.jpg

Vesiesiintymiä

Aulis U. Lehtinen

”Heräät yöhön, etsit
vettä itsestäsi
etkä
muuta edes löydä”


Aulis U. Lehtisen runoteoksessa sukelletaan veden
maailmaan. Vesi pisaroi, kuplii, kuohuu ja tyyntyy. Se jäätyy, kiehuu, jäähtyy ja haihtuu. Vesi saapuu rankkasateina, tulvii pelloille ja asutuksiin, pakenee ja kuivuu olemattomiin. Se on kirkas, raikas ja luonnonmukainen, kemiallisesti puhdistettu,
roskattu ja saastunut. Ilman vettä ei ole elämää.


Aulis U. Lehtinen (s. 1988) on turkulainen runoilija ja sanataiteilija. Hänen esikoisrunoteoksensa Painaja oli vuoden 2012 Runo-Kaarina-voittaja, minkä lisäksi Lehtisen tekstejä on julkaistu lehdissä ja antologioissa. Lehtinen on julkaissut myös albumillisen äänirunoutta (Varjoaine, 2022).

"Teos herättää antroposentrismiin tottuneen lukijan tarkastelemaan maailmaa uusin silmin."

– Roosa Kantola, Toisinkoinen

"Teoksen loppupuolella esiin nousevat paitsi globaalit ympäristökriisit, myös ihmiskunnan sisäinen eriarvoisuus. Pisteet siitä, sillä joskus ekokriittinen runous unohtaa ihmisten väliset erot ja valtarakenteet."

– Janne L. Runografi

Aulis U. Lehtinen: Vesiesiintymiä

68 sivua

148 x 210 mm

Kannen ulkoasu: Pinja Tervonen

Taitto: Jere Leppänen

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526503301

82.2

(OVH) 20 €

+ postikulut

Neiti Möttönen ja kuorsaava Kirppu

Riikka Holmberg, kuvitus Tiina Hovatta

Miten käy säntillisen kirahvin, kun se löytää turkistaan rennosti kuorsaavan kirpun?

Riikka Holmbergin esikoisteos käsittelee hetkessä elämisen, uusien asioiden ja ystävyyden riemastuttavaa voimaa, jonka avulla suorituskeskeisyyden kahleita on mahdollista löystyttää. Tiina Hovatta vastaa kirjan valloittavasta kuvituksesta.

Ikäsuositus: 2–99-vuotiaat

"Hauska, opettavainen ja yllättävä tarina suorittamisesta ja onnistumisesta irtipäästämisestä ja uskalluksesta heittäytyä."

– vakaopevinkkaa, Instagram

"Miten ihastuttava kirja! Tuoreen oloinen tarina."

– aarrekirjasto, Instagram

"Aivan ihastuttava pienkustantamon kirja, joka ehdottomasti ansaitsee enemmän huomiota!"

– helinkirjakolo, Instagram

Riikka Holmberg: Neiti Möttönen ja kuorsaava Kirppu

36 sivua

210 x 290 mm

Kansi ja kuvitus: Tiina Hovatta

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen

ISBN: 9789526946467

85.22

Ikäsuositus: 2–99-vuotiaat

(OVH) 25 €

+ postikulut

Lumen_hiljaisuus_kansi_nettiin.png

Lumen hiljaisuus

Anne-Maija Aalto

Kun aamurusko muuttuu uudeksi päiväksi, Atsuko kuulee hiljaisuudessa oman äänensä. Se kaikuu eri todellisuuksien välillä, moninkertaistuu, kasvaa.

Atsuko on päättänyt jättää vanhan elämänsä taakseen. Hän matkaa kohti uutta työtään, kun matkanteko yllättäen katkeaa ja menneisyys saavuttaa Atsukon vuoristokylän hiljaisuudessa. Iho muistaa vaikka Atsuko on jo unohtanut, ja nyt se kutsuu häntä palaamaan lapsuuden kesien vuorelle.

Yhteenkietoutuneet mielikuvitus ja muistot alkavat purkautua, kun vuori pakottaa Atsukon kohtaamaan syvimmän pimeänsä. Lumen hiljaisuus on maagista realismia tihkuva tarina itsensä ja totuuden löytämisestä.

Anne-Maija Aalto (s. 1988) on Lasten ja nuorten Finlandia -palkinnon voittanut turkulainen kirjailija, jonka kirjalliseen tuotantoon kuuluu sekä nuorille että aikuisille suunnattuja teoksia. Lumen hiljaisuus on hänen neljäs romaaninsa.

"Ihastuin tähän teokseen – etenkin sen miljööseen ja hahmoihin, mutta ehdottomasti myös kaiken aistikkuuteen ja runollisuuteen. Tarina on lumoava, mutta ravisteleva ja kivuliaskin."

– moonandtales, Instagram

"Anne-Maija Aallon teos näyttää, miltä suuri yksinäisyys tuntuu."

– Mari Viertola, Turun Sanomat

Anne-Maija Aalto: Lumen hiljaisuus

142 sivua

148 x 210 mm

Kannen ulkoasu: Amanda Aalto

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen

ISBN: 9789526946436

84.2

(OVH) 25 €

+ postikulut

Lumenhiljaisuusankkuri
kaskiankkur
kaski_etukansi-pieni.jpg

kaski

Karoliina Tervonen

Niitylle kylvetyt kirjaimet nousevat lentoon kaskena, ja lukija tempautuu ristiaallokon mukana hengittämään vaahtoa. Teos pohtii, millaisen maailman jätämme lapsillemme ja millaiseksi maailma tallautuu seuraavien sukupolvien askelten alla. Sadunomainen ja lepatteleva kieli toimivat vastapainona painaville kysymyksille, kun runot kasvavat kuviksi ja kuvat runoiksi.

Karoliina Tervonen (s. 1993) on runoilija ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja. Hänen runojaan on julkaistu muun muassa antologioissa sekä Lumooja-kirjallisuuslehdessä. kaski on hänen esikoisteoksensa.

"Vakaviin aiheisiinsa nähden runoilmaisu on hämmästyttävän keveää ja ajoittain hienoisen hymyn säestämää. Väljästi asetellut sanat leijailevat kirjan sivuilta kohti maailmaa ja lukijaansa höyhenen tavoin. Leijumisen tuntu on Tervosen teoksessa käsin kosketeltava."

– Siru Kainulainen, Turun Sanomat 


Kirja on niin kanneltaan kuin sisällöltään taidetta. Runot oli ihanan ajankohtaisia ja puhuttelevia muun muassa ilmastonmuutoksesta."

@irisbookish, Instagram 
 

Karoliina Tervonen: kaski

56 sivua

140 x 210 mm

Kannen ulkoasu:

Pinja Tervonen

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen suojapaperilla

ISBN: 9789526946405

82.2

(OVH) 20 €

+ postikulut

Kuvataide
siimesankkuri

Siimeksessä

Pinja Tervonen

Metsän mystiikkaa huokuva taideprintti on omiaan luomaan syksyistä tunnelmaa sisustukseen. Herkkä ja tunnelmallinen teos on toteutettu tussityönä.

Pinja Tervonen (s. 1996) on kuvataiteilija ja museoalalle suuntaava maisterivaiheen opiskelija. Hänen töitään on julkaistu muun muassa Louhisaaren kartanon Myrkkykasviesitteessä (Kansallismuseo 2018). Hänen taidettaan voi seurata Instagramissa @pinja_aurora_art.

Pinja Tervonen: Siimeksessä

210 x 297 mm (A4)

Tussityö

Taideprintti

Mustavalko

Matta- / kiiltävä paperi

20 €

+ postikulut

Lapland's fire

Rodrigo Quintana

The rich red fur of a husky and his energetic personality creates a huge contrast against the blue and freezing landscape he calls his home. Fire and ice.

Huskyn täyteläinen punainen turkki ja koiran energinen persoonallisuus luovat suuren kontrastin vasten sinistä ja jäistä maisemaa, jota husky pitää kotinaan. Tuli ja jää.

Rodrigo Quintana on Suomessa asuva baskilainen kuvataiteilija. Quintanan taidetta voi seurata Instagramissa @canisinfernalis sekä osoitteessa canis-infernalis.com.

Rodrigo Quintana: Lapland's fire

210 x 297 mm (A4)

Vesiväri, akryyli, guassi

Taideprintti

Mattapaperi, 300gsm

25 €

+ postikulut

Saint Christopher

Rodrigo Quintana

In a visit to Santa Maria de León Cathedral in Spain, a fresco of Saint Christopher and other animal-headed Saints inspired this drawing.

While he is the patron saint of travelers and of children, he is also considered the soldiers' Saint. In this illustration he is depicted fiercely to protect those that ask for his help.

Leónin katedraalissa esillä olevat Pyhän Christopherin fresko ja muut eläinpäiset pyhimykset antoivat inspiraation tähän työhön.

Matkustajien ja lasten suojeluspyhimyksenä tunnettua Pyhää Christopheria pidetään myös sotilaiden pyhimyksenä. Tässä työssä hänet esitetään puolustamassa raivokkaasti niitä, jotka pyytävät häneltä apua.

Rodrigo Quintana on Suomessa asuva baskilainen kuvataiteilija. Quintanan taidetta voi seurata Instagramissa @canisinfernalis sekä osoitteessa canis-infernalis.com.

Rodrigo Quintana: Saint Christopher

210 x 297 mm (A4)

Hiili, lehtikulta, digi

Taideprintti

Mattapaperi, kultafolio, 380gsm

35 €

+ postikulut

Tuote loppu varastosta.

bottom of page