top of page
Teokset

Kaarna antaa äänen lahjakkaille kirjoittajille julkaisemalla monimuotoista, lajirajoja haastavaa ja omaehtoista kaunokirjallisuutta. Haluamme osaltamme edistää taiteen tasavertaista saavutettavuutta ja innostaa jokaista nauttimaan kaunokirjallisuudesta. Kaarna Kustannuksen kirjallisista teoksista julkaistaan siten myös vapaasti ladattava PDF-versio noin puoli vuotta teoksen ilmestymisen jälkeen.

Kaarnalaiset toivottavat inspiroivia hetkiä kirjallisuuden parissa!

Kaunokirjallisuus
Möttösankkuri
Vesiesiintymia_kansi.jpg

Vesiesiintymiä

Aulis U. Lehtinen

”Heräät yöhön, etsit
vettä itsestäsi
etkä
muuta edes löydä”


Aulis U. Lehtisen runoteoksessa sukelletaan veden
maailmaan. Vesi pisaroi, kuplii, kuohuu ja tyyntyy. Se jäätyy, kiehuu, jäähtyy ja haihtuu. Vesi saapuu rankkasateina, tulvii pelloille ja asutuksiin, pakenee ja kuivuu olemattomiin. Se on kirkas, raikas ja luonnonmukainen, kemiallisesti puhdistettu,
roskattu ja saastunut. Ilman vettä ei ole elämää.


Aulis U. Lehtinen (s. 1988) on turkulainen runoilija ja sanataiteilija. Hänen esikoisrunoteoksensa Painaja oli vuoden 2012 Runo-Kaarina-voittaja, minkä lisäksi Lehtisen tekstejä on julkaistu lehdissä ja antologioissa. Lehtinen on julkaissut myös albumillisen äänirunoutta (Varjoaine, 2022).

"Teos herättää antroposentrismiin tottuneen lukijan tarkastelemaan maailmaa uusin silmin."

– Roosa Kantola, Toisinkoinen

"Teoksen loppupuolella esiin nousevat paitsi globaalit ympäristökriisit, myös ihmiskunnan sisäinen eriarvoisuus. Pisteet siitä, sillä joskus ekokriittinen runous unohtaa ihmisten väliset erot ja valtarakenteet."

– Janne L. Runografi

Aulis U. Lehtinen: Vesiesiintymiä

68 sivua

148 x 210 mm

Kannen ulkoasu: Pinja Tervonen

Taitto: Jere Leppänen

Pehmeäkantinen

ISBN: 9789526503301

82.2

(OVH) 20 €

+ postikulut

Neiti Möttönen ja kuorsaava Kirppu

Riikka Holmberg, kuvitus Tiina Hovatta

Miten käy säntillisen kirahvin, kun se löytää turkistaan rennosti kuorsaavan kirpun?

Riikka Holmbergin esikoisteos käsittelee hetkessä elämisen, uusien asioiden ja ystävyyden riemastuttavaa voimaa, jonka avulla suorituskeskeisyyden kahleita on mahdollista löystyttää. Tiina Hovatta vastaa kirjan valloittavasta kuvituksesta.

Ikäsuositus: 2–99-vuotiaat

"Hauska, opettavainen ja yllättävä tarina suorittamisesta ja onnistumisesta irtipäästämisestä ja uskalluksesta heittäytyä."

– vakaopevinkkaa, Instagram

"Miten ihastuttava kirja! Tuoreen oloinen tarina."

– aarrekirjasto, Instagram

"Aivan ihastuttava pienkustantamon kirja, joka ehdottomasti ansaitsee enemmän huomiota!"

– helinkirjakolo, Instagram

Riikka Holmberg: Neiti Möttönen ja kuorsaava Kirppu

36 sivua

210 x 290 mm

Kansi ja kuvitus: Tiina Hovatta

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen

ISBN: 9789526946467

85.22

Ikäsuositus: 2–99-vuotiaat

(OVH) 25 €

+ postikulut

Lumen_hiljaisuus_kansi_nettiin.png

Lumen hiljaisuus

Anne-Maija Aalto

Kun aamurusko muuttuu uudeksi päiväksi, Atsuko kuulee hiljaisuudessa oman äänensä. Se kaikuu eri todellisuuksien välillä, moninkertaistuu, kasvaa.

Atsuko on päättänyt jättää vanhan elämänsä taakseen. Hän matkaa kohti uutta työtään, kun matkanteko yllättäen katkeaa ja menneisyys saavuttaa Atsukon vuoristokylän hiljaisuudessa. Iho muistaa vaikka Atsuko on jo unohtanut, ja nyt se kutsuu häntä palaamaan lapsuuden kesien vuorelle.

Yhteenkietoutuneet mielikuvitus ja muistot alkavat purkautua, kun vuori pakottaa Atsukon kohtaamaan syvimmän pimeänsä. Lumen hiljaisuus on maagista realismia tihkuva tarina itsensä ja totuuden löytämisestä.

Anne-Maija Aalto (s. 1988) on Lasten ja nuorten Finlandia -palkinnon voittanut turkulainen kirjailija, jonka kirjalliseen tuotantoon kuuluu sekä nuorille että aikuisille suunnattuja teoksia. Lumen hiljaisuus on hänen neljäs romaaninsa.

"Ihastuin tähän teokseen – etenkin sen miljööseen ja hahmoihin, mutta ehdottomasti myös kaiken aistikkuuteen ja runollisuuteen. Tarina on lumoava, mutta ravisteleva ja kivuliaskin."

– moonandtales, Instagram

"Anne-Maija Aallon teos näyttää, miltä suuri yksinäisyys tuntuu."

– Mari Viertola, Turun Sanomat

Anne-Maija Aalto: Lumen hiljaisuus

142 sivua

148 x 210 mm

Kannen ulkoasu: Amanda Aalto

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen

ISBN: 9789526946436

84.2

(OVH) 25 €

+ postikulut

Lumenhiljaisuusankkuri
kaskiankkur
kaski_etukansi-pieni.jpg

kaski

Karoliina Tervonen

Niitylle kylvetyt kirjaimet nousevat lentoon kaskena, ja lukija tempautuu ristiaallokon mukana hengittämään vaahtoa. Teos pohtii, millaisen maailman jätämme lapsillemme ja millaiseksi maailma tallautuu seuraavien sukupolvien askelten alla. Sadunomainen ja lepatteleva kieli toimivat vastapainona painaville kysymyksille, kun runot kasvavat kuviksi ja kuvat runoiksi.

Karoliina Tervonen (s. 1993) on runoilija ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja. Hänen runojaan on julkaistu muun muassa antologioissa sekä Lumooja-kirjallisuuslehdessä. kaski on hänen esikoisteoksensa.

"Vakaviin aiheisiinsa nähden runoilmaisu on hämmästyttävän keveää ja ajoittain hienoisen hymyn säestämää. Väljästi asetellut sanat leijailevat kirjan sivuilta kohti maailmaa ja lukijaansa höyhenen tavoin. Leijumisen tuntu on Tervosen teoksessa käsin kosketeltava."

– Siru Kainulainen, Turun Sanomat 


Kirja on niin kanneltaan kuin sisällöltään taidetta. Runot oli ihanan ajankohtaisia ja puhuttelevia muun muassa ilmastonmuutoksesta."

@irisbookish, Instagram 
 

Karoliina Tervonen: kaski

56 sivua

140 x 210 mm

Kannen ulkoasu:

Pinja Tervonen

Taitto: Jere Leppänen

Kovakantinen suojapaperilla

ISBN: 9789526946405

82.2

(OVH) 20 €

+ postikulut

Kuvataide
siimesankkuri

Siimeksessä

Pinja Tervonen

Metsän mystiikkaa huokuva taideprintti on omiaan luomaan syksyistä tunnelmaa sisustukseen. Herkkä ja tunnelmallinen teos on toteutettu tussityönä.

Pinja Tervonen (s. 1996) on kuvataiteilija ja museoalalle suuntaava maisterivaiheen opiskelija. Hänen töitään on julkaistu muun muassa Louhisaaren kartanon Myrkkykasviesitteessä (Kansallismuseo 2018). Hänen taidettaan voi seurata Instagramissa @pinja_aurora_art.

Pinja Tervonen: Siimeksessä

210 x 297 mm (A4)

Tussityö

Taideprintti

Mustavalko

Matta- / kiiltävä paperi

20 €

+ postikulut

Lapland's fire

Rodrigo Quintana

The rich red fur of a husky and his energetic personality creates a huge contrast against the blue and freezing landscape he calls his home. Fire and ice.

Huskyn täyteläinen punainen turkki ja koiran energinen persoonallisuus luovat suuren kontrastin vasten sinistä ja jäistä maisemaa, jota husky pitää kotinaan. Tuli ja jää.

Rodrigo Quintana on Suomessa asuva baskilainen kuvataiteilija. Quintanan taidetta voi seurata Instagramissa @canisinfernalis sekä osoitteessa canis-infernalis.com.

Rodrigo Quintana: Lapland's fire

210 x 297 mm (A4)

Vesiväri, akryyli, guassi

Taideprintti

Mattapaperi, 300gsm

25 €

+ postikulut

Saint Christopher

Rodrigo Quintana

In a visit to Santa Maria de León Cathedral in Spain, a fresco of Saint Christopher and other animal-headed Saints inspired this drawing.

While he is the patron saint of travelers and of children, he is also considered the soldiers' Saint. In this illustration he is depicted fiercely to protect those that ask for his help.

Leónin katedraalissa esillä olevat Pyhän Christopherin fresko ja muut eläinpäiset pyhimykset antoivat inspiraation tähän työhön.

Matkustajien ja lasten suojeluspyhimyksenä tunnettua Pyhää Christopheria pidetään myös sotilaiden pyhimyksenä. Tässä työssä hänet esitetään puolustamassa raivokkaasti niitä, jotka pyytävät häneltä apua.

Rodrigo Quintana on Suomessa asuva baskilainen kuvataiteilija. Quintanan taidetta voi seurata Instagramissa @canisinfernalis sekä osoitteessa canis-infernalis.com.

Rodrigo Quintana: Saint Christopher

210 x 297 mm (A4)

Hiili, lehtikulta, digi

Taideprintti

Mattapaperi, kultafolio, 380gsm

35 €

+ postikulut

bottom of page